DÜNYA DİLİ TÜRKÇE

Afganistan, Cibuti, Filistin, Irak, Kazakistan, Moritanya, Suriye, Suudi Arabistan, Somali, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yemen‘den gelerek 2018/2019 eğitim öğretim döneminde Üniversitemiz önlisans/lisans/lisans üstü programlarından herhangi birine kaydolmuş veya 2019/2020 eğitim öğretim dönemi için kaydolmak isteyen Erzincan TÖMER öğrencileri, 32 haftalık (960 saat) Türkçe Hazırlık Eğitimini tamamladı. Eğitimini tamamlayıp Türkçe Yeterlik Sınavı’ndan başarılı olan Erzincan TÖMER öğrencileri, Türkçe Yeterlik Belgelerini aldı, 2019/2020 eğitim öğretim dönemine hazır hâle geldi.

2019/2020 eğitim öğretim dönemi için daha kaliteli bir Türkçe Hazırlık Eğitimi için hazır olduklarını belirten Merkez Müdürü Doç. Dr. Yasin Mahmut YAKAR, daha fazla uluslararası öğrenciye hitap etmek, Üniversitemize ve şehrimize daha iyi hizmet sunabilmek için çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.