Üniversitemize Kaydolan Uluslararası Öğrencilerin Dikkatine!

1. Türkiye’deki Millî Eğitim Bakanlığına bağlı, öğrenim dili Türkçe olan resmî veya özel liselerden mezun olmuş olan uluslararası öğrencilerin Türkçe Dil Yeterlik Sınavına girmelerine gerek yoktur.
  2. Yurt dışındaki Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığına bağlı, öğrenim dili Türkçe olan liselerden mezun olmuş olan uluslararası öğrencilerin Türkçe Dil Yeterlik Sınavına girmelerine gerek yoktur.
  3. Türkiye’deki devlet veya özel üniversitelerin TÖMER birimlerinden son 2 yıl içerisinde en az C1 seviyesinde Türkçe Yeterlik Belgesi almış olan uluslararası öğrencilerin Türkçe Dil Yeterlik Sınavına girmelerine gerek yoktur.
  4. Türkiye’deki devlet veya özel üniversitelerin TÖMER birimlerinden son 2 yıl içerisinde B grubu seviyesinde Türkçe Yeterlik Belgesi almış olan uluslararası öğrencilerin Türkçe Dil Yeterlik Sınavına girmeleri kendi isteklerine bağlıdır.
  5. Türkiye’deki devlet veya özel üniversitelerin TÖMER birimlerinden A grubu seviyesinde Türkçe Yeterlik Belgesi almış uluslararası öğrencilerin Türkçe Dil Yeterlik Sınavına girmeleri zorunludur.
  6. Türkiye’deki devlet veya özel üniversitelerin TÖMER birimlerinden C seviyesinde 2 yıldan daha eski tarihli belgesi olan uluslararası öğrencilerin Türkçe Dil Yeterlik Sınavına girmeleri zorunludur.
  7. Herhangi bir Türkçe Yeterlik Belgesine sahip olmayan uluslararası öğrencilerin Türkçe Dil Yeterlik Sınavına girmeleri zorunludur.